Prosjekt
Opplevelsesdesign/AR
Kunde
Stavanger kunstmuseum
Oppgaven

Stavanger kunstmuseum har sammen med Lillehammer Kunstmuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum utstillingen "Fri luft - Kitty Kielland". De ønsket å nå ut til et yngre publikum, som ikke er spesielt godt kjent med Kitty Kielland og den lokale kunsthistorien på Jæren.

Vår løsning

Utforsk fortiden med framtidens øyne. Se Virtuell Kitty, som består av landets første kommersielle HoloLens-produksjon med levende hologram av Kitty Kielland, samt to apper; Kitty motiv og Kitty filter.

Holo Kitty er et hologram av Kitty Kielland i 1:1 størrelse. Flere av hennes mest kjente malerier er også levendegjort ved å tilføre lydbilder og subtilt animerte elementer i bildene. Besøkende på Stavanger kunstmuseum kan prøve Holo Kitty ved å låne HoloLens-briller i museets resepsjon.

Kitty motiv er en app som inviterer deg til å hjelpe museet med å finne ut av hvor Kitty malte bildene sine. Når du finner et sted som du mener likner på ett av Kittys landskapsbilder, så kan du ta bilde av stedet, og dere det sammen med GPS-lokasjonen og en kommentar. Andre brukere kan stemme på om de deler oppfatningen eller ei.

Kitty filter er en app som gjør det mulig å ta bilder av seg selv, sine venner eller landskapet rundt, og deretter velge ulike Kitty-filtre for å etterlikne hennes malestil. Bildene kan deles på sosiale medier eller på den store skjermen i museets foaje.

Les mer om prosjektet hos NRK eller Stavanger kunstmuseum.